Raymond De Saegher brouwt in Vlezenbeek bieren op maat voor en indien gewenst samen met de klant.
Jouw eigen bier brouwen kan er ook! Neem gerust contact op voor meer informatie.
Of wat dacht je van een dagje zelf mee brouwen? Of breng een bezoekje aan deze leuke brouwerij mét degustatie.
Ingredienten die vinden we natuurlijk lokaal: tarwe, honing, witloofwortel, vlierbloesem, hop. Maar bv ook de etiketten worden lokaal ontworpen en gedrukt.
Het restaurant werkt naast de vaste kaart met een hele reeks seizoensgebonden menu’s en dat met uitsluitend dagverse streekproducten, de ideale manier om de Pajotse producten te leren kennen.
Alsput bevindt zich in een groene omgeving, omringd door talrijke fiets- en wandelroutes. De taverne biedt een ideale tussenstop om de kleine én grote dorst of honger te lessen. Je kan er genieten van een heerlijk streekbiertje of een coupe artisanaal hoevemelkijs.
Ook om te vergaderen ben je bij Alsput aan het juiste adres!
Lunch met huisgebakken desembrood. Genieten van de smaken uit de natuur.
Vol van lokale ambacht & Pajotse traditie!
Ilse Dewaelheyns runt B&B-vakantiewoning De Woestijn, gelegen te midden van de glooiende valleien van het Pajottenland, in Roosdaal.
Als gastvrouw van dit logies, nodigt ze jou graag uit om dit unieke paradijselijk stukje natuur te ontdekken en met ons tot rust te komen. De B&B bevindt zich in de voormalige gerenoveerde schuur van de boerderij, naast de familiewoning.
Of je hier nu alleen bent, of met je gezin of vrienden, je kan hier tijdens het verblijf volop genieten van het comfort en de charme die deze warme omgeving uitstraalt.
Een prachtige B&B voor een onthaasting in het kwadraat!
Kom hier tot rust te midden ons mooie groene Pajottenland. Aan de rand van het prachtige kasteeldomein Terrijst, met zijn prachtig park en bos.
Paradijs voor de wandelaar en de fietser.
Genietend van een lekker ontbijt met Pajotse producten.
Een vaste waarde in het landschap van het Pajottenland en meer bepaald in Gooik, zijn de talrijke fruitboomgaarden. Luc en Lea hebben een fruitteeltbedrijf dat voornamelijk peren teelt, goed voor zo’n 60% van hun aanbod en drie verschillende variëteiten: Doyenné, Conférence en Durondeau. Een deel van die appeloogst wordt door een fruitsappenfabrikant verwerkt tot appelsap, dat gebeurt 100% natuurlijk, zonder toegevoegde suikers, bewaarmiddelen en -stoffen.
In de zelfgebouwde installatie worden in totaal acht verschillende bieren van hoge gisting gebrouwen.
De installatie van brouwketels werd door de bedenkers van brouwerij Angerik (Angelo en Erik) ontworpen. De brouwketels staan boven elkaar, zodat de zwaartekracht doorheen het brouwproces haar werk kan doen.
De grondstoffen zijn van lokale bodem, op die manier blijven de kwaliteit en authenticiteit van het bier gegarandeerd.
De brouwerij bevindt zich in Dilbeek, in hartje Pajottenland.
Eylenbosch komt in 2019, na bijna 30 jaar van winterslaap, terug tot leven. Als vierde generatie van een brouwersfamilie uit Kobbegem wekt De Keersmaeker de brouwerij Eylenbosch en zijn iconisch bier weer tot leven. Hij doet dat samen met de jonge brouwer ingenieur Klaas Vanderpoorten en studievriend Jeroen Lettens. De nieuwe Brouwerij Eylenbosch draagt traditie en authenticiteit hoog in het vaandel, en brouwt zijn lambiek volgens de traditionele methode en recepten.
Naast de traditionele lambiekbieren, heeft Brouwerij Eylenbosch ook 3 speciaalbieren, genaamd Patience for Eylenbosch.
Brouwerij 3 Fonteinen is één van de laatste traditionele lambikbrouwerijen en geuzestekerijen in België. Geworteld in Beersel in de Zennevallei, tussen Brussel en het Pajottenland, heeft 3 Fonteinen een sterke overtuiging van wat de traditie van lambik zou moeten zijn.
Als familiebedrijf met een team van 15 enthousiastelingen, brouwen we nog altijd in het centrum van Beersel en geven we onze lambik en flessen geuze en fruitlambik daarna alle tijd die ze nodig hebben in onze vatenzaal en warme kamer in Lot, op enkele kilometers van de brouwerij.
Geuzestekerij De Cam is gelegen in een gebouw dat reeds in 1515 bekend stond als “des Heeres Landcamme”, “Cam” betekent in het oud-Nederlands brouwerij. Willem Van Herreweghen richtte hier in 1992 een geuzestekerij op. In 1997 werd de eerste plaatselijke geuze voorgesteld. In 2000 werd de productie overgenomen door Karel Goddeau.
Café Terlindenhof, volkscafé, kindvriendelijke bediening met grote parking is gelegen op het pleintje met de Terlindenkappel waar de wegen Heikruis, Herfelingen en Bierghes samenkomen, langsheen wandelknooppunt nr 364 en fiets nr 87.
Groot zonneterras met kindenspeeltuin in landelijk open groen kader, kan u genieten van geuzes, trappisten, lokale streekbieren en nog veel ander lekkers!
Ook uw E- fiets kan ondertussen opgeladen worden en uw picknick nuttigen…
Carmello is ontstaan uit passie voor lekker eten, maar vooral uit passie voor streekproducten uit het Pajottenland. Door de samenwerking met plaatselijke boeren ben jij zeker van een ontbijt gemaakt met kwalitatieve, heerlijke producten. Ook voor een brunch onder vrienden of een ontbijt voor jouw bedrijf kan je bij Carmello terecht. Op de website kan je het gewenste ontbijt, een brunch of geschenkmand bestellen. Van een glutenvrij tot een deluxe- of een echt Pajots-ontbijt, het kan allemaal. Daarnaast is de levering in Gooik, Lennik, Kester, Oetingen en Leerbeek gratis. Woon je in een straal van 25 kilometer rond Gooik? Dan is een heerlijke Pajotse ervaring slechts een muisklik verwijderd.
Groetjes
Marie & Jacques
Charcuterie Roosdaal bestaat al sinds 1966 in het Pajottenland, al eeuwenlang staat deze streek gekend voor zijn heerlijke vleeswaren. De zaak wordt met passie gerund door hammeesters Jan en Jimmy Schadron. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van kwalitatief gedroogde en gerookte vleeswaren waaronder boerenham, cobourg en bacon.
Dit is nog één van de laatste authentieke overgebleven rokerijen waar de hammen met de hand worden gezouten.
Al onze producten worden ambachtelijk en met de beste grondstoffen vervaardigd. De vleeswaren worden drooggezouten en ondergaan een natuurlijke rijping waardoor zij hun typische smaak bekomen. Door onze jarenlange ervaring staan wij dan ook garant voor de hoogste kwaliteit!
Wij zijn gelegen in het hartje van het Pajottenland en zijn daarom dan ook fier dat wij de titel ‘Ambassadeur van het Pajottenland’ mogen dragen.
Zoekt u fijne charcuterie? Dan helpen wij u heel graag verder.
Wij staan garant voor een persoonlijke aanpak.
Jan & Jimmy
Een gezellig café, restaurant, eventzaal, waar u in een warme sfeer kunt genieten van heerlijke vlaamse gerechten.
Maar even goed kunt vertoeven in het authentiek café of op ons mooi vernieuwd terras van een Geuze, eigen gemaakte GIN of gewoon een lekker ijsje.
Bedrijven, families,.. zijn er ook meer dan welkom om een event op maat uit te werken en zo zonder zorgen te genieten van hun feest, bijeenkomst, seminarie,..
De ontwikkeling van het productengamma startte in 2012. Jannick kreeg dan het ‘geheime kookrecept’ van de vlierbessensiroop van zijn bejaarde meter. Daar boekte ze al een leven lang succes mee in familie- en vriendenkring. De heerlijke en uniek smaak wordt voortaan gedeeld met iedereen.
Toppers in het gamma zijn de vlierbloesemsiroop, het perfecte basisproduct voor (alcoholvrije) mocktails en huisbereide, verfrissende limonades. De cocktail Hugo is vanuit die siroop ontwikkeld.
Frans beoefent zijn werk en hobby met de grootste passie. Hij begon met slechts twee bijenvolken, enerzijds om zijn kennis te testen en anderzijds om praktijkervaring op te doen. Ondertussen heeft hij om en bij de 24 bijenvolken. Met die bijen maakt hij zowel lente- als zomerhoning, dat doet hij nog steeds op een ambachtelijke manier die niet schadelijk is voor de bijen. Naast imker is Frans ook fruitteler!
Fruit D’Haemer beschikt over een grote oppervlakte fruitboomgaarden waar verschillende peer- en appelvariëteiten worden gekweekt. Een deel van de teelt wordt verwerkt tot fruitsappen. Het familiebedrijf ligt in Pepingen, in het Pajottenland en wordt omringd door het groen. Het fruit wordt op een milieuvriendelijke manier geteeld, met respect voor mens en natuur.
Herman’s passie voor culinair plezier drijft hem elke dag opnieuw. Toch is de zaak verre van zijn verdienste alleen. Zijn vrouw Monique en alle leden van hun team, voor en achter de schermen streven er elke dag na om het beste van zichzelf te geven. De inzet en talent van allen bieden hem de kans om elke dag opnieuw terug creatief bezig te kunnen zijn.
Proeven doe je met al je zintuigen.
Daniel weet alle smaakpapillen te bekoren met zijn heerlijke huisbereide en vegetarische gerechten. Hij werkt vooral met korteketenproducten en geeft altijd de voorkeur aan bio.
Organiseer je een familiefeest, lentefeest, babyborrel of personeelsfeest en zoek je nog een kok die jouw feest kan voorzien van heerlijke gerechten, dan ben je bij Groesting aan het juiste adres.
Gelegen in het hartje van Oetingen, kan je Café Het Vijfde Wiel het best omschrijven als een gezellig dorpscafé gelegen nabij de kerk op de “plosj” van Oetingen.
Je kan ons ook wel een authentiek of bruin café noemen want we bestaan al sinds 1940!
Tot het einde van de jaren 80 werd de hoeve actief gebruikt als landbouwbedrijf, je kan er vandaag nog steeds genieten van de aanwezigheid van een tiental hoevedieren. Je hebt de keuze tussen tweepersoonskamers en familiekamers die elk de naam van een bloem dragen. Alle kamers zijn voorzien van de nodige luxe om ten volste te kunnen genieten van jouw verblijf. Naast de bed and breakfast heeft Hof ter Haegen ook een seminarieruimte, die kan afgehuurd worden voor een familiefeest, tentoonstellingen en recepties. Vollezele ligt in het hart van het Pajottenland en aan de rand van de Vlaamse Ardennen, je kan in de streek heel wat beleven en de nodige ontspanning vinden.
HUB Brewers, dat is Bob de Brouwer die zijn speciaalbier Rosten Uil brouwt in Sint-Laureins-Berchem.
In de gerenoveerde hoeve/kasteelbrouwerij ’t Guldenhooft anno 1890, staat in 2022 een gloednieuwe en volwaardige brouwinstallatie.
Rosten Uil en Rosten Uil Barrel Aged zijn de twee lekkere biertjes die door HUB Brewers gebrouwen worden.
Op ons zonneterras langs de Brabantse Heuvelroute (GR512) kan je genieten van de rust en onze (h)eerlijke tripel.
Stap binnen in de wereld van ‘Il GUSTO della passione’, waar we ambachtelijk gemaakt ijs combineren met passie en smaak.. Ontdek onze heerlijke smaken, van klassieke favorieten tot verrassende combinaties, en geniet van ons ijs dat niet alleen lekker is, maar ook goed doet.” Wij zijn een cremerie waar wij artisanaal roomijs en sorbets maken met passie voor smaak en respect voor onze grondstoffen. Wij verkopen ijsjes en wafels, ijstaarten, milkshake’s, frisdranken en koffie’s. Kom eens langs en maak kennis met ons aanbod.
Oude Geuze, Traditionele ongefilterde blend van zelf gebrouwen lambieken, van spontane gisting. Vervaardigd met verschillende jaargangen lambiek, gerijpt op eikenhouten vaten.
Oude Kriek, Traditionele ongefilterde blend van zelf gebrouwen lambieken, van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten. De lambiek kent een maceratie met verse krieken gedurende 6 maanden.
Onze familie bezit een boerderij sinds mensenheugenis. We zijn trouwens begonnen met brouwen om de boeren in de winterperiode aan het werk te zetten (en hun dorst te lessen).
Naarmate de tijd verstreek en het succes toenam, hebben we onze landbouwactiviteiten verminderd om de brouwerij verder uit te bouwen. De functie creëert het orgaan, zei Darwin. Vandaag vergroten we onze brouwerij nog verder om de liefde voor onze bieren buiten onze grenzen te delen. We zijn er immers van overtuigd dat de bijzondere kenmerken van onze bieren een grote troef zijn in een wereld waar uniformiteit overheerst.
Ontdek, droom weg en kies verkwikkende formules op maat
Hunker je naar een romantische toets?
Vind jezelf en elkaar in de Wellness Suite.
Relax in stijl en opteer aansluitend voor een zalige overnachting.
Verlang je naar luxueus herbronnen in de mooiste vallei van het Pajottenland?
Boek het Holiday Home, een vakantiehuis tot 10 personen. Geniet van alle luxe en comfort mét wellnessfaciliteiten.
Droom je van fietsen, wandelen en onthaasten?
Start vanuit het moderne, tot in de puntjes afgewerkte Appartement. Ervaar van 2 tot 8 personen rust, stilte en ver kunnen kijken.
Je vindt ons naast het cultuurcentrum Westrand. Je kan bij ons terecht voor een snelle hap, een uitgebreide lunch, een vlotte babbel en een lekker streekgebonden biertje.
Lou’s Plek is de plek om te lezen, te debateren of te filosoferen, maar ook vooral om te genieten. Alleen, met uw gezin of onder vrienden. Wij zijn bijzonder trots op al het lekkers uit de buurt. Wandel gerust door onze bierkaart en je reist meteen in heel het Pajottenland.
Huur een Vespa, 2 PK of elektrische fiets en beleef een dag vol plezier met familie, vrienden of gezellig met zen tweetjes. Ook voor jouw bedrijf, club of vrijgezelle activiteit biedt Pajot Experience een dag op maat aan!
Je kan kiezen tussen onze Pajottenland-, Geuze-, Breughel- of Smaak-route of ga je liever je eigen weg? Zin in een leuke tussenstop? Ook daar zorgt Pajot Experience voor! Bezoek een geuzestekerij of het museum van het Belgisch trekpaard en nog zoveel meer!
Hongertje onderweg? Neem dan een picknickmand gevuld met streekproducten mee!
Genieten van een lekker drankje op een super leuk terras? Ontdek ons super gezellig café.
Wij organiseren op regelmatige basis een gezellige BBQ, Paella-avond, choucroute festijn etc…
Het Streekproducten Centrum heeft meer dan 250 producten uit het Pajottenland en de Zennevallei, alsook de ruime streek Vlaams Brabant. Bij ons stel je zelf een pakket samen volgens uw budget.
Ook hebben we een volledig assortiment Oude Geuze en Oude Kriek. Ben je dus op zoek naar een specialleke? De kans is groot dat wij hem hebben!
Bekijk zeker ook eens onze webshop om ons volledig assortiment te bekijken!
In het Pajotse Vollezele vind je onze Ambassadeur Streekshop K&C.
Voor een assortiment lekkere streekprodukten, ambachtelijke pralines en roomijs, originele en stijlvolle geschenken of streekmanden ben je hier op het juiste adres.
Onder hun moto “Taste and Enjoy” kan je genieten van al het lekkers uit het Pajottenland en omstreken.
Welkom in De Rekolt.
Welkom in Gooik, de parel van het Pajottenland.
Op een boogscheut van Brussel en toch heel landelijk.
Ben je als organisatie, coach of onderneming op zoek naar een locatie om te zaaien, te groeien en te oogsten?
Zoek je naar een inspirerende plek
• waar ideeën vorm krijgen
• waar zaadjes voor succes geplant worden
• waar in alle rust nieuwe synergieën ontstaan
• of waar net hard gewerkt wordt?
Van druif tot fles, alles gebeurt op het domein van Stuyvenberg in Gooik. In 2011 werd de eerste hectare wijnstokken geplant. De druiven worden met de hand geplukt om ze daarna te persen en te vergisten, waarna ze minimaal twee jaar rijpen ‘sur latte’ in de wijnkelders. Na optimale rijping worden de flessen handmatig gedegorgeerd op de meest duurzame manier. De Stuyvenberger Brut van de oogstjaren 2015, 2016 en 2017 werd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) bekroond met de gouden medaille voor ‘Beste Belgische wijn’.
Verscholen in de Aerebeekvallei in Herne, een parel van het Pajottenland, ligt schapenboerderij Aerebeekhoeve. Reeds drie generaties landbouwers gingen ons voor op deze idyllische locatie. De laatste jaren richten we ons op het houden van schapen. Na jaren hoeden en verzorgen was het een droom om de melk van onze dieren te verwerken. Aanvankelijk zijn we gestart met het maken van vers gedraaid schapenijs.
Voor het maken van onze producten gebruiken wij enkel het beste vlees. Het varkenvlees is 100% Belgisch en wordt streng gecontroleerd voor het wordt verwerkt in onze producten.
Kwaliteitsvlees in combinatie met een zelf samengestelde kruidenmengeling en meer dan 20 jaar ervaring is onze formule die de unieke smaak aan de producten geeft.
Meerdere fiets- en wandelroutes “passeren” aan onze voordeur, pal op een knooppuntenroute van fiets- en wandelpaden Dit biedt ons de gelegenheid om de dorstigen te laven en de hongerigen te spijzen. Naast de klassieke drankenkaart bieden we ook eenvoudige gerechten aan.
Zowel de drankenkaart als de gerechten zijn vooral gebaseerd op de talrijke streekproducten die het Pajottenland rijk is; denk hierbij aan de traditionele lambiek/geuze die enkel en alleen in onze streek kan gebrouwen worden door de aanwezigheid van natuurlijke gisten.
Op een prachtige locatie aan de voet van de Kesterheide in Gooik en langs de oude trambedding, ligt het nieuwe Plattelandscentrum Paddenbroek. Het gebouw zelf is een prachtig staaltje architectuur waar oud en nieuw gecombineerd worden tot een waardevol en uniek project. In de tuinen vind je een hoogstamboomgaard met een 200-tal fruitbomen, een poel, een ecologische moestuin, kleinfruitlabyrint, een gerestaureerde bakoven en een bijenhal.
De kaart van het volkscafé is volledig in het Gooikse dialect geschreven, de ideale manier om ondergedompeld te worden in het Vlaams-Brabantse dorp. Bij De Cam hebben ze duidelijk een hart voor streekproducten. Zo kan je er proeven van de Guuëkenèèr: een Gooikse blonde tripel met witloof. Uiteraard is de kaart aangevuld met een vertaling waar nodig. Ook voor speciale gelegenheden als babyborrels, familie- en verjaardagsfeesten kan je bij De Cam terecht. De Cam is ook de startplaats voor wandel-, fiets- en huifkartochten.
Tussen de heuvels van het Pajotteland, maakt Wijndomein Dappersveld-Woestijn mousserende wijnen onder het label BRUUT. Ze kiezen ervoor om zo natuurlijk mogelijk te werken, zowel in de wijngaard als bij de vinificatie.
Dit resulteert in zeer zuivere en karaktervolle terroir-wijnen, gemaakt met “Passie en Pajotse terroir!”
Ontdek de magie van het Pajottenland, waar Kasteel Ter Rijst schittert als een tijdloos toevluchtsoord. Onze B&B verwelkomt je in een omgeving doordrenkt van geschiedenis, waar moderne luxe samensmelt met historische pracht. Geniet van een verkwikkend verblijf te midden van de rust en charme van ons betoverende landschap.
In haar atelier te Vlezenbeek, maakt Wendy met veel geduld en passie ambachtelijk serviesgoed en decoratieve items op de pottenbakkersschijf.
Bij Yume Ceramics kan je eveneens terecht voor workshops pottenbakken in kleine groepjes voor een optimale begeleiding.
Op zoek naar een originele activiteit met vrienden of familie of heb je iets te vieren? Boek dan een privé-workshop voor extra quality time en een leuke herinnering voor het leven!
Ook bedrijven kunnen hier terecht voor teambuildings pottenbakken.
Zoete Potjes maakt confituren met fruit voornamelijk afkomstig van lokale boeren met oog en respect voor de natuur. De confituren bevatten minstens 70% fruit en maximaal 30% suiker, waardoor de fruitsmaak heel aanwezig is. Zoete Potjes maakt ook verschillende soorten granola’s zoals de seeds granola, speculoos granola en flower granola. Doorheen het jaar zijn er speciale edities beschikbaar zoals de winter granola. Ontdek Zoete Potjes online of in verschillende verkooppunten.
Kom het Pajottenland verkennen voor een toeristisch uitstapje met de fiets vanuit onze verhuurwinkel te Gooik
Wij bieden verschillende routes aan, op maat van wat jij als bezoeker verwacht. Daarnaast word je langs verschillende plaatsen geleid, waar je een hele reeks producten uit de streek kan ontdekken.
Heb je jou picknick mee? kom dan genieten van het panoramisch uitzicht in onze tuinkamer.
Tot slot bieden wij een lunchpakket aan met producten van Pajotse ambassadeurs, verpakt in een praktische picknickfietstas, voorzien van een koelvak en bestek.
Een hoeve-stokerij? Jawel, we zijn terug naar de oorsprong van het distilleren gegaan door te kiezen voor een oude fruithoeve. En dat doen we niet zomaar, het is grotendeels met de grondstoffen die we zelf telen dat we verder gaan in ons proces. Echte grondstoffen zoals appels, mais, aardappels, tarwe, gerst, …